Skole og uddannelse

Folkeskolen og miljøet i centrum

Rødovres folkeskoler skal give kommunens børn det bedst mulige fundament for at udvikle sig socialt, personligt og fagligt.

Ingen mobning
Det mener jeg, at vi gør ved at bekæmpe mobning og således gøre skolen et trygt og rart læringsmiljø. Gennem en helhedsskole skal vi integrere motion i skoledagen, så vi får sundere og mere læringsparate børn.

Styrket faglighed
Vi styrker desuden børnenes faglighed ved at sikre flere timer i dansk og matematik, engelsk fra 1. klasse, i højere grad satse på IT-baseret undervisning og gennem videreuddannelse af lærerne.

Børnene skal godt videre
I gennem skoletiden skal vi have fokus på det enkelte barns unikke muligheder, eksempelvis gennem mere og bedre uddannelsesvejledning, og på den måde gøre de unge efter adgangseksamen klar til at tage netop den erhvervs- eller gymnasieuddannelse, de brænder for.

Fokus på miljøet
Vi har kun en natur. Der kommer ikke en ny. Derfor skal vi hver dag overveje, hvad vi kan gøre for at passe på den. Vi har i kommunen brugt store summer på at nedbringe vores energiforbrug, og det skal vi fortsætte med.

Jeg vil arbejde utrætteligt på, at vi fortsat nedbringer kommunens CO2 udslip og holder et stift blik på, hvordan vi forvalter vores ressourcer.

Styr på Økonomien
I Rødovre er det styr på økonomien, og sådan skal det fortsætte. Vi skal holde kommuneskatterne i ro, så borgerne kan forudse deres økonomi. Vi skal investerer i bygninger og redskaber, der på lang sigt nedbringe kommunens løbende udgifter. Jeg vil arbejde for, at vi har et stærkt fokus på, at kommunen bruger pengene der, hvor vi får mest service, og vil arbejde for, at borgerne fortsat oplever en veldrevet og økonomisk ansvarlig kommune.